Dopis na žádost města N. Bydžov

18.09.2008 11:22

 

 

 

SKP Judo Nový Bydžov

 

Věc : Rehabilitační centrum s bazénem

 

Vážení

     Jsme oddíl SKP Judo Nový Bydžov. Naše základna má cca 170 členů a patříme po fotbale a hokeji k největším oddílům v Novém Bydžově. Od založení kroužku v roce 1997 a později oddílu jsme vychovali několik reprezentantů České republiky v kategorii kadetů a juniorů.

Od založení oddílu jsme získali 70 medailí na mistrovství České republiky. Pět závodníků startovalo na mistrovství Evropy, kde jsme získali dvě devátá místa.

     V Novém Bydžově není žádné zařízení na rekondici. V přechodném a v přípravném období musíme dojíždět do měst Hradec Králové a Jičín za rekondicí do bazénu. Tyto cesty se nám jak časově tak finančně hodně prodraží. Jezdit dva měsíce v přípravném období a jeden a půl měsíce v přechodném období, při absolvování dvou až tří bazénů týdně je velice nákladné. Tento čas a finance by se daly využít mnohem lépe. Jsem přesvědčen že by se v Novém Bydžově bazén s kompletním rehabilitačním centrem využil. Tento bazén bychom mohli využívat vícekrát do roka než pouze v přechodném či přípravném období, například pro účely sportovní třídy, která má zázemí na ZŠ Karlova. Dále bychom ho mohli využívat při našich výcvikových táborech, které v Novém Bydžově pořádáme nebo jsme spolupořadateli se SCM (sportovním centrem mládeže) nebo RVŽ (regionální výběr žáků). Na těchto výcvikových táborech trénujeme třikrát denně a jediným odpočinkem je vydatný spánek a masér na objednávku.

     Závěrem bych chtěl říct, že by se rehabilitační centrum s bazénem promítlo na našich úspěších jak v domácích turnajích tak i v zahraničí.

 

 

                                                                                                                Jaroslav Hnát

                                                                                                                 trenér oddílu