Hodnocení nejlepších jednotlivců a družstev za rok 2008

09.01.2009 16:06

 

Hodnocení nejlepších jednotlivců a družstev

Hodnocení nejlepších jednotlivců a družstev

 

V pátek 9. 1. 2009 se konalo v Praze v hotelu Duo vyhlášení nejlepších judistů jednotlivců a družstev České republiky za rok 2008. Akce se zúčastnili p. Bohumil Orel místostarosta Nového Bydžova, p. Milan Pešta vedoucí DDM Nový Bydžov, zástupkyně ředitele na ZŠ Karlova, kde má oddíl juda sportovní třídu pí Jana Syřišťová, místopředseda oddílu p. Václav Syřiště a člen sebeobrany juda, trenéři oddílu slečna Hana Ondráčková a Jaroslav Hnát.

     V roce 2007 se náš oddíl v této anketě probojoval hned čtyřikrát do desátého místa. Starší žákyně skončily na 8., dorostenky na 10., juniorky na 7. a kategorie žen na 9. místě.

     V loňském roce se nám opět dařilo. Získali jsme šest medailí na mistrovských soutěžích a titul přeborníků České republiky starších žáků. Družstvo žáků a žákyň zvítězilo v Polabské lize.

     V kategorii starších žáků družstvo SKP Judo Nový Bydžov obsadilo 2. místo. Na tomto úspěchu se podíleli - 38 kg Štěpán Doskočil, 42 kg Rudolf Horner, 46 kg David Syřiště a Marcel Jirouš, který k nám přechází do oddílu a bude chodit v Novém Bydžově do školy. 50 kg Dominik Wojcik, 55 kg Jakub Lukeš, 60 kg Dan Vilímský, 66 kg Petr Čermák, 73 kg Filip Doskočil a Daniel Míka, nad 73 kg Martin Matějec.

     V celkovém hodnocení TOP KLUB, kterého se zúčastnilo 250 oddílů ČR, náš oddíl obsadil skvělé 8. místo.

     Judu se v Novém Bydžově daří. Po fotbale a hokeji má judo největší členskou základnu mládeže,svědčí o tom její nárůst. Chtěli bychom poděkovat všem sponzorům a v neposlední řadě také městu Nový Bydžov za finanční podporu, kterou nám poskytují a bez které bychom jen stěží těchto výsledků mohli dosáhnout.

     Po dvouleté práci s dětmi v mateřských školkách se základna juda v Novém Bydžově z 80 dětí rozrostla na 160. Na tom mají velkou zásluhu i školky, které nám vytvářejí dobré podmínky pro trénování malých dětí. Nejvíce nám pomáhají školky Palackého, Sluníčko a Sloupno. Děti z těchto MŠ přecházejí do sportovních tříd, které máme při ZŠ Karlova. Naše poděkování patří i ostatním školám, které sportovcům vycházejí vstříct možnostmi individuálního přístupu.