Vzpomínka Josefu Verflovi

14.07.2008 00:00

 

Rádi bychom věnovali vzpomínku panu řediteli Josefu Verflovi, který nás opustil po dlouhé nemoci 14.6. 2007. Všichni jsme byli velice smutní.  

 Odešel člověk, který pro nás judisty udělal mnoho. Byl to člověk všestranného zájmu. Člověk, který byl na svém místě. Za vše, co pro nás udělal, bychom mu chtěli ještě jednou poděkovat.

Kroužek juda vznikl na ZŠ Klicperova v roce 1992 a v roce 1993 přešel pod ZŠ Karlova. Od této doby oddíl prodělal několik změn. Svou nezanedbatelnou roli pro judo v Novém Bydžově udělal právě ředitel Mgr. Josef Verfl, který dal podnět pro spojení dvou místností v DDM a tím vznikla v roce 1998 nová tělocvična pro judo. Úspěchy se datují od roku 1997, od tohoto data vozíme vždy medaile z mistrovství České republiky. V roce 2000 se stal náš trenér Jaroslav Hnát i trenérem Sportovního centra mládeže. V roce 2003 vznikly doplňkové sportovní třídy a znovu u toho sehrál svou roli pan ředitel Mgr. Josef Verfl a slavilo se 10 let juda na Karlovce. V roce 2005 začínáme trénovat děti od 4 let pod vedením trenérky paní Aleny Šlechtové. Tuto práci vykonává dobře, svědčí o tom nárust dětí předškolního věku na judu v DDM. V roce 2007 začal Jaroslav Hnát přímo ve školkách trénovat pohybové hry. Do projektu se přihlásili tři školky a téměř 70 dětí! Odchod trenéra Patrika Hnáta, který trénoval přípravku a předával děti dál do mláďat a mladších žáků, nás nepotěšil. Nedostatek trenérů a dobrovolných pracovníků je všude. Dnes jen málokdo chce pracovat s mládeží. Tento problém nám vyřešila nová trenérka z Pardubic, kterou si do svého týmu vybral hlavní trenér našeho oddílu Jaroslav Hnát. Slečně Haně Ondráčkové sehnal práci fyzioterapeutky na místní rehabilitaci v Novém Bydžově. Tato trenérka naše malé judisty trénuje od září a jsme moc rádi, že se nám podařilo najít tak rychle novou sílu do oddílu.