Bydžovští judisté v Polsku

17.03.2008 23:20

 

Bydžovští judisté v Polsku

 

        V sobotu 15.3. 2008 se družstvo deseti žáků SKP Judo Nový Bydžov rozjelo změřit své síly do Wroclawi v Polsku. První den nastoupil Kamil Wojcik, který v kategorii do 30 kg neměl soupeře, tak zkusil štěstí o váhu výš. Kamil si nevedl špatně. Obsadil 5.místo a celá tělocvična mu tleskala po boji o třetí místo.Všichni soupeři byli o hlavu vyšší a z Kamila se stala na chvilku mediální hvězda, se kterou se všichni chtěli fotit. Michal Schneider, druhý zástupce téže kategorie, také reprezentoval náš oddíl a neustále se zlepšuje. Vybojoval 3. místo. Bydžovští judisté zase v sobotu zazářili. Po soutěži následovala už jenom zábava, ubytování v hotelu, osvěžující bazén a film na DVD. A potom už večerka, abychom byli odpočatí na další soutěžní den.

        Budíček byl v 8,00 hodin, 8,30 hodin odjezd do haly, abychom přijeli včas na vážení v 9,00 hodin. Soutěž začala v 10,00 hodin. Mezi prvními nastoupil Petr Čermák, který v normálním čase zápas nerozhodl. Musel absolvovat golden skór (náhlá smrt), ale ani zde nebylo nerozhodlo. Vše bylo na rozhodčích, a ti udělili jeden pomocný bod polskému judistovi, jak jinak v Polsku.             Petr se výrokem rozhodčích nedal zlomit a vybojoval 3. místo v kategorii do 60 kg.

        Jirka Berný, Dominik Wojcik a Jakub Lukeš, zástupci kategorie do 55 kg, také zasáhli do soutěže. Nejlépe se dařilo Jakubovi, který vybojoval 5. místo, Dominik a Jirka obsadili shodně 7. místo. Klára Baranová, kategorie do 36 kg, porazila svoji soupeřku a 1. místo ji neminulo. Klárka zkusila soutěžit ještě o váhu výše, tedy do 40 kg, a opět s úspěchem. Obhájila 2. místo. Další bydžovský judista, David Syřiště, kategorie do 42 kg, procházel až do finále bez problémů. V závěrečném finálovém utkání ho chyba připravila o vítězství. Skončil na 2. místě. V poslední kategorii do 38 kg startovali Štěpán Doskočil a Rudolf Horner. Rudovi se zdařilo projít celou soutěží bez problémů a vybojoval zlatou medaili. Štěpán obsadil 5. místo.

     Bydžovští judisté potvrdili svou dobrou formu díky svým trenérům, Hance Ondráčkové a Jaroslavu Hnátovi.