Novobydžovští judisté v Německu

29.09.2008 13:25

 

     V sobotu 27. 9. 2008 německé městečko Spremberg pořádalo mezinárodní turnaj Mammut Cup. Závodila mláďata ve dvou kategoriích – ročníky 1998/1999 a 2000/2001.

    Do Sprembergu jsme přijeli již v pátek večer, abychom šli na tatami odpočatí. Po večeři, kterou nám Asahi-klub připravil, jsme zalezli do spacáků a nabírali potřebné síly pro následující den. Účast byla hojná a naši závodníci si vedli skvěle. Startovali jsme ve složení: Marek Schovanec (98), David Doskočil (98), Zuzana Antošová (98), Mikuláš Frýda (98) a Tadeáš Vávra (00).

    Hned do prvních bojů zasáhl Marek a všechny soupeře s přehledem porazil před časovým limitem, tedy na ipon. Ve stejném duchu pokračoval i David, kterého nejprve zařadili mezi děvčata, ale po srovnání těchto nejasností nastoupil ve své kategorii, kterou vyhrál. Zuzka vybojovala stříbro a v případě, že zlepší docházku na tréninky, může dosáhnout výš.               

    I Mikuláš si šel pro zlatou medaili, ovšem v rozhodující chvíli se vlastní chybou dostal pod soupeře, který ho udržel. Vzhledem k vzájemnému zápasu skončil na třetí příčce. Jako poslední startoval nejmladší z naší výpravy, Tadeáš, který nenašel na tatami konkurenci a opět ve všech zápasech před časovým limitem zvítězil.

     Po bojích závodníky čekala odměna v podobě hřiště s prolézačkami a lanovkou.

     Byl to velmi vydařený výlet ke vší spokojenosti. S Asahi-klubem jsme domluvili jejich účast na našem Poháru Karla IV., kde budou naši borci obhajovat své pozice. Hodně štěstí!

 

Hana Ondráčková