Rozhodne domácí prostředí, MT Michalovce

26.05.2008 23:24

 

Rozhodne domácí prostředí? 

     V sobotu 10.5. 2008 se konal v Jičíně krajský přebor družstev starších žáků. Žáci Nového Bydžova ,ve složení Štěpán Doskočil, Rudolf Horner, David Syřiště, Marcel Jirouš, Vojta Binhak, Jakub Lukeš, Jiří Berný, Dominik Wojcik, Petr Čermák, Filip Doskočil, Daniel Mika a Martin Matějec porazili SKP Judo Jičín a jsou po dvou kolech na prvním místě. Bodově jsou obě družstva stejně, mají 6 bodů. Pokud chtějí obě družstva judistů SKP Judo Nový Bydžov startovat na přeboru České republiky, musí na podzim zvítězit v domácím prostředí. Podaří-li se to, bude to poprvé v historii bydžovského juda v kategorii starších žáků.

 

Judisté v Michalovcích

     V pátek 23.5. 2008 se judisté z Nového Bydžova rozjeli na Slovensko do Michalovců.

Zde se konala mezinárodní velká cena města Michalovců. Na mezinárodní velké ceně startovalo přes 200 závodníků ze sedmi zemí Evropy a to Litva, Polsko, Anglie, Česko, Ukrajina, Rumunsko a domácí týmy Slovenska.

     Po náročné jedenáctihodinové cestě jsme se zaakreditovali v hotelu na Šíravě, 20 km od Michalovců. Děti se zvážily a šli jsme společně na večeři. Po večeři byla volná zábava až do večerky, která byla posunuta kvůli závodům na 23. 00 hodinu.

     V sobotu jsme vstali v 9.00 hodin, nasnídali jsme se a pomalu se přemístili do haly v Michalovcích. Soutěž začínala v 10,30 hodin. První přišla na řadu mladší žákyně do 48 kg Barbora Antošová a všechny soupeřky porazila na ipon před časovým limitem a obsadila 1. místo. Jako druhá bojovala starší žákyně Klárka Baranová do 44 kg a skončila druhá. Největším překvapením byl David Havlíček, v kategorii mladších žáků do 38 kg získal 5. místo. Dále už nastupovalo na tatami víc závodníků za sebou. V kategorii starších žáků do 60 kg Petr Čermák, který neměl den a skončil na 7. místě. To samé předvedl v hmotnosti do 46 kg David Syřiště, který obsadil 5. místo, mladší žák Honzík Khac, v kategorii do 46 kg, vybojoval 3. místo, Michal Schneider, v kategorii do 55 kg, skončil třetí. Dobrý výkon předvedli Dominik Wojcik a Jakub Lukeš, oba v kategorii starších žáků do 55 kg, obsadili 3. místa a Štěpán Doskočil v kategorii do 38 kg skončil pátý.

     Po soutěži jsme šli na večeři. Potom jsme hráli fotbal a prošli jsme se k jezeru. Po procházce následovala volná zábava.

     V neděli jsme vstávali v 7,00 hodin, následovala snídaně, balíček na cestu a výlet na Ukrajinu. Po zdařeném výletě jsme zamířili domů.

      Ve čtvrtek večer odjíždí výběr 11 závodníků SKP judo Nový Bydžov do Solinu v Chorvatsku na soutěž, kde zůstáváme na mezinárodní kemp do čtvrtka. Po příjezdu domů nás čeká Polabská liga, která je desátým ročníkem O pohár Karla IV. V letošním roce by se měli zúčastnit závodníci z Polska a ze Slovenska. Tímto přejeme organizátorům soutěže, aby se akce vydařila a závodníkům mnoho cenných kovů.